Centrul Monthera este dotat cu un aparat  avansat de analiza posturala Global Postural System “GPS 600 postural lab”.

Acorda atentie starii tale de sanatate!

Ce este o analiza posturala globala?

O metoda noua de diagnosticare, avand la baza o tehnologie avansata si neinvaziva de depistare a principalelor deviatii de la nivelul coloanei vertebrale, a diferitelor asimetrii la nivelul intregului corp,  a  inegalitatii de la nivelul membrelor, precum si identificarea tipului de picioare.

In ce situatii pot sa apara dezechilibre musculare si deviatii / deficiente fizice segmentare?

Unele obiceiuri, deprinderi zilnice uzuale, sedentarismul, statul prelungit pe scaun, purtatul unui ghiozdan greu, pozitia de dormit, adoptarea unor pozitii prelungite de citit, vizionare TV, distributia greutatii corporale, tipul de picioare, etc., pot sa atraga, dupa sine: dezechilibre musculare, posturi sau atitudini vicioase.

Prin Analiza Posturala cu GPS 600 postural lab poti interveni precoce in prevenirea si sau combaterea sindromului dureros al posturii / atitudinii vicioase, efectele obiceiurilor asupra posturii, efectul posturii / atitudinii deficitare asupra muschilor.

Ce putem diagnostica cu GPS 600 postural lab ?

  • Deviatii / atitudini vicioase la nivelul coloanei vertebrale: scolioza, cifoza, hiperlordoza.
  • Pozitia si orientarea capului.
  • Proiectia trunchiului fata de linia mediana a corpului.
  • Asimetrii la nivelul fetei, umerilor, mameloanelor, coastelor, bazinului, genunchilor, gleznelor, omoplatilor, pliului fesier, genunchi, gambe si calcaie.
  • Distributia centrului de greutate, dispozitia asimetrica a tesutului adipos si a tesuturilor moi ale partilor corpului.
  • Tulburari de statica plantara: picior plat, scobit.

Ce presupune analiza posturala cu  GPS 600 postural lab?

GPS 600 postural lab este alcatuit din 2  unităţi de diagnostic și un software:

Podoscopul - este utilizat în analiza tulburărilor de statică a piciorului; cu ajutorul lui sunt prelucrate imaginile captate, determinându-se lungimea exactă a fiecărui picior, existența unor tulburări de statică plantară (picior plat, scobit etc.), precum și a eventualelor deviații la nivelul gleznei.

Unitatea de analiză posturală -  care permite examenul somatoscopic segmentar realizat din plan frontal (fata), posterior (spate), profil (lateral) stanga si dreapta, prin intermediul unui sistem de camere video care permit achiziţia de imagini de înaltă rezoluţie, imagini ce sunt apoi prelucrate prin intermediul softului, în scopul de a analiza toate deviaţiile segmentare sau globale ale corpului.

Clientul este examinat din stand in picioare, adoptand pozitia posturala obisnuita, nefiind asezat in pozitie corectata de examinare.

Softul permite inregistrarea si stocarea datelor cu caracter personal ale clientilor, a masuratorlilor liniare si unghiulare pe toate imaginile fotografice captate, si de stabilometrie, compararea masuratorilor / analizelor după o perioadă de timp pentru a vedea rezultatele obtinuţe si eficienta terapiilor recomandate.

In baza evaluarii posturale si a anamnezei medicale de specialitate se stabileste protocolul terapeutic individualizat.