În cadrul centrului nostru puteți experimenta masajul terapeutic japonez.

Ce este masajul terapeutic japonez?

Masajul terapeutic japonez sau Terapia Yumeiho consta in aplicarea metodica a unui ansamblu complex de procedee manuale si exercitii fizice in scopul restabilirii echilibrului functional al organismului uman, astfel fiind eliminate sau ameliorate o gama variata de tulburari care pot genera atat imbolnaviri acute cat si suferinte cronice.

Desi este o metoda conceputa pentru a fi aplicata preponderent in scop preventiv se numeste totusi terapie, deoarece telul principal al acesteia este tratarea sau diminuarea cauzelor tulburarilor functionale care, in timp, pot genera suferinte cronice.

De asemenea masajul terapeutic japonez poate fi aplicata si in scopul prevenirii sau incetinirii evolutiei suferintelor deja prezente.

Procedeele terapeutice manuale, aplicate in scop profilactic sau corectiv in cadrul masajului terapeutic  japonez, constau in: tehnici de manipulare osteo-articulare si gimnastica mio-articulara pasiva; procedee de puncto-terapie (in principiu similare celor utilizate in presopunctura si reflexoterapie); tehnici si procedee speciale de masaj; elemente de stretching (intinderi, elongatii); metode de corectare respectiv echilibrare a posturii, ale mersului si staticii; exercitii de optimizare a biomecanicii aparatului locomotor, etc.

Originile masajului japonez terapeutic
Masajul terapeutic japonez sau Masajul Yumeiho este o inventie japoneza care a fost pusa la punct in anul 1987 de catre terapeutul Saionji Masayuki. Acesta, dupa ce a studiat diferite metode din Japonia, China si alte tari, a ales cele mai bune miscari ale acestora si a creat o noua metoda.
Cum se desfasoara masajul terapeutic japonez

Sedinta de masaj se desfășoară pe o saltea, asezata pe sol. Clientul ramane imbracat pe toata durata masajului. Dupa o conversatie, terapeutul Centrului Monthera il invita pe pacient  pentru efectuarea unei evaluari posturale, pentru a determina principalele dezechilibre musculare, asimetrii posturale și originea durerilor pacientului. Apoi terapeutul începe la executia masajului. În cadrul unei ședințe se aplica un numar de 100 de procedee manuale efectuate asupra intregului corp uman în vederea pastrarii sau ameliorarii starii de sănătate.

Poate fi aplicat în scop profilactic sau corectiv. Este indicat în: durerile de spate, sciatica, nevralgii, afectiuni reumatismale, ginecologice, neurologice, tulburari de statica, scolioza, cifoza, cifoscolioza, sedentarism. stress, etc.