O gândire pozitiva și o abordare complexa,  te face un terapeut eficient cu reusita și succes în protocolul terapeutic

Conceptul ROCKFORD KINESIOLOGY  este o tehnica completa de mobilizare a tesuturilor moi, ce imbina utilizarea de instrumente de inox, tehnici de cupping (ventuze)  si flossing (benzi elastic), miscari proprioceptive, tehnici de mobilizare manuala, pasiv si activ, tehnici de stretching, care contribuie la obtinerea de forta si rezistenta musculara crescuta, coordonare controlata, mobilitate imbunatatita, si performanta optimizata.  

Terapeutul Centrului Monthera aplica noul concept  „ROCKFORD KINESIOLOGYIASTM”

TERAPIA MIOFASCIALA ASISTATA DE INSTRUMENTE SPECIALE

Este o terapie miofasciala manuala, avansata realizata cu ajutorul unor instrumente de inox ce au un design ergonomic.

Tehnica IASTM este utilizata cu scopul principal de a realiza analiza minutioasa / depistarea diferitelor aderente, fibroze, inflamatii, structuri cicatriciale, restrictiuni fasciale ale partilor moi ale corpului, localizarea  și tratarea eficiența a acestora.

Cu ajutorul instrumentelor, terapeutul identifica restrictiile de ordin tisular, prin aplicarea unor presiuni corespunzatoareasupra lor, în diverse directii și forme, optand pentru un protocol terapeutic optim, cu efect benefic în recuperarea functionala completă.

Beneficiile sunt multiple:

  • ameliorarea durerii
  • reducerea aderentelor, fibrozelor, cicatricilor la nivel tisular.

Recomandată în:

  • entorse, luxatii, tendinite, redori articulare, brsite, fasciite, lombalgii, trigger point, posttraumatism, etc.

Rockford 

TERAPIA CU VENTUZE PRIN MASAJ

Este o forma antica de medicina alternativa, in care terapeutul aplica pe piele ventuize speciale, din silicon in cazul nostru, timp de cateva minute pentru a crea aspiratie. Aceste ventuze sunt aplicate cu mai multe scopuri, inclusiv pentru eliminarea durerii, a inflamtiilor, cresterea fluxului de sange, pentru relaxare si o stare de bine, precum si pentru un masaj profund a tesutului.

Pe suprafata de masat se aplica un strat de crema cu efect relaxant sau  antiinflamator pentru a facilita alunecarea si manevrarea mai usoara a ventuzelor.

In terapia cu masaj, muschii au tendinta de aplicare a presiunii. Presiunea negativa este mai buna pentru a ajuta la gestionarea durerii decat compresia tesutului. Prin metoda terapiei cu ventuze , pielea, tesutul si muschii sunt trasi in sus pentru a spori circulatia  si pentru a oferi o gestionare a durerii.

Rockford

FLOSSING BAND

Tehnica consta in aplicarea cu o usoara presiune a unei benzi elastice circumferentiale deasupra sau dedesubtul unei articulatii, a unui muschi sau extremitati. Presiunea furnizata de banda infasurata, mentine siguranta fluxului arterial de sange. Este utilizata cu scopul de a reduce durerea, reducerea durerilor post antrenament, / competitie, de  a imbunatatii mobilitatea artuculara, de a imbunatatii performanta miscarii si de a imbunatatii recuperarea fortei si rezistentei musculare.

Rockford